Tuesday, February 23, 2010

Donut oh Donut

Teringin rasanyer nak buat donut by myself....last sunday...pi kedai dgn husband then ternampak la yis segera.....mmmm.....decided to buy...biasanyer sampai expired ler.....kesudahannyer masuk beg plastik and buang ( selalu membazir )...

Sampai jer rumah..terus mencari resepi donut...and found from myresepi.net (tq pd penyumbang resepi)...baca...and semangat terus dtg....tp masih dlm delima..takut terbantut ker terkeras ker...(selalu jerk berfikiran -ve tak baik kan blm cuba dah terus buat conclusion sendiri)....ku terus kan jua projek donut teatime on sunday...

uli-menguli sambil diperhatikan oleh anak2..teruja jugak masa membuatnyer...tp masa menguli tu tepung dah melebihi sukatan...terdetik gak dlm hati mmmm mesti keras nie....tp aku tak la jahil sgt...bab2 nie...tepung masih lagi melekat dan blm menjadi doh...so terus campurkan tepung sehinggalah adunan menjadi doh yg tak melekat di tgn...rehat sebentar...tunggu adunan kembang 2X kali....hati terasa heppiii bila doh dah naik...and terus jer ku btkkan donut...and seterusnya goreng...dan hasilnyer mmm mmg sedap and gebu (sampai terlupa pulak nak snap gambar next time ajer la ye)....anak2 pun mmg suka makan donut....

buat teman2 kt opis....tunggu ye kemunculan donut....jika berkesempatan and menjadi pulak concept frozen hehehehhe...bye...


full resepi: http://www.myresipi.com/top/detail/2822

1 comment:

  1. tunggu 'khamsiah donut' dengan penuh kesabaran...

    ReplyDelete