Saturday, March 20, 2010

1 Jam i-City Tour

Semalam..selepas menikmati makan malam....saya telah membawa anak2 ku yang disayangi ke i-City... Ni first time pergi nie so tak tau la rupanyer mcm mana...Disbbkan hari tu mlm minggu punyer la ramai pengunjung...so setelah mencari parking yg sesuai..igtkan parking yg disediakan telah penuh ..maka sang suami pun parking jer kt tepi jln...maka dgn perut yg masih kekenyangan (betul ke ejaannye tu..bantai ajer la) kami sekeluarga pun memulakan pendakian di malam hari ikut segerombolan pengunjung jugak la...panjat bukit...dlm hati berkata2 jugak takkan tak de short cut...tp disbbkan tiada petunjuk arah kami pun ikut aje la...sbb ramai yg ikut jalan tersbt....ada la pendakian hampir 5 minit kami pun sampai ditempat yg dituju..tatkala kaki kami dah jejak ditempat yg dituju...wah!!cantik giler....dikelilingi lampu yg berwarna-warni. Ada pulak lampu tanglung berwarna merah digantung di antara 2 buah bangunan...



Itu baru kt situ ajer dah teruja....kami teruskan perjalanan...nampak dari jauh seperti butiran salji yang turun..very interesting...a lots of color...ada kat satu bhgn lampu yg dibentuk menjadi angsa...ada yg dibentuk menjadi rama-rama...burung merak...rusa dan berbagai2 bentuk...

Ada jugak orang yang berjual-jual kat situ..contohnyer..kuda yg dihiasi dgn lampu dll...ada jugak yg jual oblong....air....nugget dan yg sewaktu dgnnyer la...sedar tak sedar hampir 1 jam kat sana...kami pun mencari jalan pulang...rupa2nyer ada lift...yg membolehkan pengunjung naik dan turun tanpa bersusah2 mcm kami dan jugak segerombolan pengunjung yg lain...apa2 pun kami heppppiiiii.....

1 comment:

  1. kasik letak itewww gambo ler..baru syok...

    ReplyDelete